2020. május 11., hétfő

az utolsó hangszer


nem tudom, hogy
miért. félek.
minden reggel
visszanézek,
mit hagytam ki,
mi lesz veled,
ha szükségben
nem védelek.
csitítgatnak
minden rendben
csordogál majd
a mederben,
mikor az én
szívem húrja
elpattan egy
allegroban,
s pizzicatoba
átmegyek
megpengetni
az egeket.

2019.08.11.
Bara Anna

1 megjegyzés:

Zsefy Zsanett - Bakkné Szentesi Csilla írta...

http://havannacsoport.hu/index.php/kereszteny-tanitasok/a-harom-eg
A HÁROM ÉG

(részlet Kenneth E. Hagin Győzedelmes Gyülekezet című könyvéből)



Mit ért a Biblia az "egek" alatt? Az Ige három égről is említést tesz. A 2Korinthus 12,2-ben közvetlen utalást találunk arra, hogy több mint egy ég van. A legtöbb bibliaszakértő egyetért abban, hogy Pál apostol ebben a részben magáról beszél.


2Korinthus 12,2-4.

Ismerek egy embert a Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt (hogy testben-é, nem tudom, hogy testen kívül-é, nem tudom, az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig. És tudom, hogy az az ember, (hogy testben-é, hogy testen kívül-é, nem tudom, az Isten tudja), elragadtatott a paradicsomba [a Mennybe] és hallott kimondhatatlan beszédeket, amelyeket nem szabad embernek kibeszélnie.


Ebből következik, ha van harmadik ég, akkor kell lennie első és második égnek is, különben nem lenne értelme, hogy az Írások egy harmadik eget említsenek.

A három ég közül az első közvetlenül fölöttünk van, amit mi atmoszférának vagy égnek hívunk. Túl ezen, kint az űrben van az a terület, ahol a csillagok, a Hold, a Nap és a bolygók vannak
- a csillagos ég vagy űr -, amit második égnek nevezhetünk.

Ezen is túl van a Harmadik Ég - messzebb annál, hogy a tudomány ismerné vagy, képes lenne felfedezni, - az Egeknek Ege, ahol Isten trónja található.